Midea HRV-D300(A) szellőztető

MIDEA HRV-D300(A) hővisszanyerős szellőztető berendezés akciós ÁR: 370.000 Ft (készlet erejéig) listaára: 475.000 Ft.

A Midea HRV-D300(A) központi hővisszanyerős szellőztető ideális készülék lakóterek, irodák, közösségi helyiségek energiatakarékos szellőztetésére.

Különleges kémiai kezeléssel gyártott papír alapú hővisszanyerő egységet tartalmaz, mely jó hatásfokú párakiegyenlítést és hőenergia-visszanyerést biztosít. Ebben a speciális egységben zajlik a beszívott friss levegő és az elhasznált benti levegő közti energiacsere.

Téli üzemben a friss levegő energiát vesz fel (ezáltal kevesebbet kell költeni annak komfort hőmérsékletre való fűtésére), nyári üzemben energiát ad le a hűtött levegőnek (légkondicionáló megléte esetén).

MIDEA HRV-D300(A) hővisszanyerős szellőztető

Midea HRV-D300(A) Jellemzői:

Folyamatos komfortos friss levegő

Penészmentes falak

Egyszerű szabályozás időzítési lehetőséggel

Alacsony fogyasztású villanymotor

Speciális zajszigetelő panelek, alacsony zajszint

Kompakt design, egyszerű szerelés és karbantartás

Üzemmódok: Elszívás, Befúvás, By-Pass szellőztetés (nincs hőcsere), Szellőztetés hőcserével, Auto üzem

Vezérlése (központi) más Midea MDV beltéri egységekkel kombinálható

Három ventilátor sebességgel rendelkezik

Külön megvásárolandó kötelező tartozék vezérlő:

A készülék 1 éves alap jótállása további 2 évvel bővíthető a termék ingyenes regisztrációjával (feltétel az éves karbantartás).

Hálózati feszültség: 220-240 V, 50Hz, 1 fázis

Hatásfok hővisszanyerés: 75,5 %

Hatásfok entalpia (hűtés): 72%

Zajszint: 48 dB

Maximális áramfelvétel: 1 A

Méretek (magasság x szélesség x mélység)         272 x 801 x 1195 mm

Külső statikus nyomás   75 Pa

Tömeg  56 kg

Légcsatorna csatlakozó mérete 144 mm

Légszállítási teljesítmény             300 m3/h

Lakossági szellőztető berendezések

Hővisszanyerős szellőztető rendszer a tiszta, egészséges levegőért:
A tavasz nem csak a ragyogó napsütésről és megújuló természetről szól, hanem sajnos a rengeteg ember hétköznapjait megkeserítő pollenszezonról is. Amikor kinyitjuk az ablakokat, a levegőben lévő pollennek, valamint a pornak is szabad utat adunk a lakásba, családi házba, azonban hővisszanyerős szellőztető rendszerekkel úgy juthatunk szűrt és folyamatosan egészséges levegőhöz, hogy az ablakokat zárva tartjuk. Ennek eredményeképpen elkerülhetjük a por, pollen beáramlását az ingatlanba és így friss levegőt szívhatunk be. Télen és nyáron is kiváló megoldás, hiszen ekkor az éjszakai hűvösebb levegővel hűthető a nappal felmelegedett épület. A központi szellőztető rendszer biztosítja a friss levegő bejuttatását a lakószobákba, illetve ugyancsak ezek a berendezések szívják ki a rossz, elhasználódott levegőt a fürdőből, mellékhelyiségből, valamint a konyhából.

Rekuperátorok központi hővisszanyeős szellőztető berendezések

A modern építészeti megoldásoknak, kiváló hőszigetelő anyagoknak és nyílászáróknak köszönhetően az épületekben elengedhetetlen a megfelelő szellőztetésről gondoskodni. Az egyre szigorodó energetikai előírások eredményeként 2018. január elsejétől, középületeknél 2015.-től már csak olyan új építésű ingatlan építhető, ami megközelíti a passzívház építésénél meghatározott követelményeket. A fent említett változások értelmében az épületekben megfelelő komfort kialakításához elengedhetetlen alkotóelem a kényszeráramlású  hővisszanyeréssel ellátott szellőztető berendezések telepítése. Ezzel a módszerrel a fűtési és hűtési energia költségek is jelentősen csökkenthetők.

A központi hővisszanyerős szellőztető rendszerekkel szemben a következő elvárásoknak kell eleget tenni

tiszta levegő megfelelő szűrési hatékonyság
huzatmentes, kellemes komfort
megfelelő légszállítás
alacsony zajszint
energiatakarékosság
egyszerű kezelés
védelmi és kényelmi funkciók (automatikus fagyvédelem, bypass funkció)
hosszú élettartam és megbízható működés
jó beszabályozhatóság (ventilátorok teljesítményének egyenkénti állíthatósága)
könnyű karbantartás
A központi hővisszanyerős szellőztető berendezések telepítésénél az alábbi szempontokat kell figyelembe venni

Megfelelő légmennyiség szállítása:

Szellőzésnél az egyik legfontosabb követelmény a személyenkénti frisslevegő szükséglet (m3/h) kielégítése. A megfelelő szellőzéshez a szakirodalom minimum 30 m3/h/fő frisslevegő szükségletet határoz meg, azzal a megjegyzéssel, hogy ezt az értéket a szellőző berendezés normál üzemmódban képes legyen ellátni. De elfogadott számítási mód a helység térfogatának a 0,5 szeres óránkénti légcseréje vagy a négyzetméterenkénti 1,5 m3/h, de természetesen ebben az esetben is a minimum érték a 30m3/h/fő. A különböző számítások szerinti legmagasabb érték legyen az irányadó levegő mennyiség.

Mindenképpen, olyan rekuperátort kell választani, ami normál fokozaton el tudja látni az átlagosan bent tartózkodó személyek frisslevegő igényét. Abban az esetben, ha viszont nagyobb lenne a levegő szükséglet, akkor a berendezést magasabb fokozatra lehet kapcsolni Pl. főzés, vendégvárás stb. esetén. Ha például a normál frisslevegő szükséglet egy kisebb családi ház esetén 200 m3/h akkor minimum 300, de inkább 350 m/h maximális teljesítményű hővisszanyerős szellőztetőt kell választani. Ennek az oka, hogy a berendezést nem kell állandóan magas fokozaton járatni ez által csökken az energiafogyasztás és a zajszint az élettartam pedig jelentősen megnövekszik.

Az egyes helységekhez tartozó irányadó minimum térfogatáram értékek:

hálószoba – nappali 50 m3/h,
gyerekszoba 50/25 m3/h (két, illetve egy gyerek)
konyha 60 m3/h,
fürdő 40 m3/h
WC 20 m3/h.

Légkezelő karbantartás

Ha már meglévő berendezése karbantartásra lenne szüksége, lépjen kapcsolatba velünk! Rövid határidővel elvégezi egy munkatársunk a karbantartást légkezelő berendezésén. (Állapotfelmérés, tisztítás, szűrő mosás, vagy szűrő csere, cseppvízelvezetés ellenőrzése, ha van, fertőtlenítés, üzemállapotok ellenőrzése, motorok áramfelvétele ellenőrzése, hőmérők zsaluk ellenőrzése, autómatika ellenőrzése.)

Gergely Miklós (klíma és szellőzőgép szerelő) Tel.: +36702060266 E-mail: lakossagiklima@gmail.com

Keresőszavak: szellőző, szerelő szerelő, légtechnika, szellőző fertőtlenítés, szellőztető berendezés, javítás gépvásárlás, Midea szerelő, légkezelő és szellőztető tisztítás fertőtlenítés, Midea HRV-D300(A).